Donderdag 8 juli
Om 18.00 uur staan we op onze plek en twee uur later is alles weer geïnstalleerd. Het weer is heel goed, we kunnen lang buiten blijven zitten.
De usb-stick waarmee het tv-signaal uit de lucht wordt gehaald werkt redelijk: we kunnen aan het eind van de avond het journaal bekijken.
We beginnen al direct met het lezen van een boek. We hebben veel boeken meegenomen.

Vrijdag 9 juli
Boodschappen doen (AH Middelburg) en ‘s middags met de fiets naar het strand bij Breezand, Vrouwenpolder. Het strand is hier inderdaad erg breed, waardoor het niet druk is. Teruggefietst via Serooskerke. Onderweg komen we nog kennissen tegen.

Zaterdag 10 juli
Boodschappen bij AH in Middelburg. ‘s Middags weer fietsend naar het strand bij camping De Zandput. Aan het begin van de avond begint het een beetje te regenen. Even later ook wat gerommel, maar het valt allemaal mee. Om 10 uur is het weer droog. Tussen half 9 en kwart over 10 zien we Duitsland derde worden op het WK in Zuid-Afrika. De ontvangst van Nederland 1 op de computer is vanavond prima.

Zondag 11 juli
Zondag, naar de kerk!. Zo zijn we dat gewend. Om 9.20H staan we bij de kerk in Vrouwenpolder. Maar helaas, de dienst begon al om 8.45H. Onverrichterzake gaan we weer terug en luisteren we online naar de tweede helft van de kerkdienst in Zoetermeer.
‘s Middags maken we een wandeling door het Veerse Bos en komen we uit bij het Veerse Meer. Na de wandeling worden we ‘opgeschrikt’ door twee reeën die over de camping rennen.
Om half 5 gaan we in de herkansing voor de kerkdienst in Vrouwenpolder. De belangstelling is gering.
Om half 9 bekijken we in de voortent de WK-finale. De afloop is bekend.....

Maandag 12 juli
Als we wakker worden is het nog mooi weer, maar rond 10 uur gaat het toch onweren en regenen. Het onweer valt mee en de regen is zeer gewenst hier, want alles is kurkdroog! We blijven daarom maar een beetje binnen zitten. Boeken genoeg, internet en tv.... Kort na de middag lijkt het droog te worden. Johanna gaat aan de slag bij haar ouders en Jan gaat even naar Middelburg voor enkele boodschappen. Natuurlijk doen we dat allemaal te fiets! Om half 4 is Jan terug en dan komt er toch nog een stevige onweersbui. Aan het begin van de avond is de bewolking verdwenen, het is wel een stuk frisser geworden. De weerberichten voor de komende dagen zijn prima.

Dinsdag 13 juli
Vandaag doen we een boodschap in Westkapelle en fietsen daarom even Walcheren rond. Het is mooi weer, maar kort voor terugkomst vallen er enkele druppels.

Woensdag 14 juli
Vandaag niet echt sportief. Boodschappen in Middelburg en ‘s avonds op bezoek bij familie op een minicamping in Meliskerke. In de middag regent het vrij lang, opbrengst is 18 mm. In de avond gaat het weer regenen en ‘s nachts gaat het hard waaien.

Donderdag 15 juli
Het waait erg hard vanochtend en het is fris. Gevolg van de onweersstoring van gisteren. De luifel houdt het niet, want de opening staat vol op de wind. We besluiten om de caravan een kwartslag te draaien, dus met de opening naar het oosten. We doen het rustig aan vandaag.
In de avond is het windstil en gaat de zon prachtig onder.

Vrijdag 16 juli
Het weer is wat minder vandaag. Geen bijzonderheden.

Zaterdag 17 juli
Het is niet erg warm, maar wel droog. Tegelijk ook vrij bewolkt. We bezoeken de markt in Veere.

Zondag 18 juli
Twee keer per fiets naar de kerk in Middelburg. De ochtenddienst werd zeer druk bezocht, de middagdienst erg matig.
Het weer is vandaag schitterend.

Maandag 19 juli
Vandaag ‘rondje Walcheren’ gefietst. Dat gaat via Vrouwepolder, Oostkapelle, Domburg. Westkapelle, Zoutelande, Middelburg, Gapinge. In Middelburg boodschappen gedaan voor de barbecue vanavond met Teake en Ineke die ook op Walcheren kamperen. Het weer is prachtig en het eten prima. We maken er een gezellige avond van.

Dinsdag 20 juli
Naar het strand bij Westkapelle. Deze keer stoelen en parasol mee. Het is daar niet druk en de auto staat bij wijze van spreken vlak naast het strand. Om half 5 wordt het fris, terwijl het een kilometer landinwaarts erg warm is. De avond blijft ook warm, maar het weer zal omslaan volgens Erwin Krol.

Woensdag 21 juli
Geen bijzonderheden

Donderdag 22 juli
Met de fiets via de Veersegatdam naar Kamperland en weer terug. Onderweg komt ons een stoet met Zeeuwse paarden en oude rijtuigen voorbij.
We moeten schuilen voor een regenbui. In de avond weer prachtig zonnig weer.

Vrijdag 23 juli
Johanna gaat naar haar ouders, Jan naar Middelburg. In de middag even naar Westkapelle.
Het weer is frisser geworden, maar het blijft wel droog en overwegend zonnig.

Zaterdag 24 juli
We gaan voor enkele dagen naar Zuid-Beveland, er is geen plek meer op Hoekvliet.
We gaan naar minicamping Lambrechtshoeve in Oudelande. Deze boerderij ligt aan de Westerschelde, aan de overkant
zie je Terneuzen liggen. In de middag pakken we de fiets en gaan we op zoek naar de lekkere kersen.
We vinden een verkooppunt en treffen daar inderdaad heerlijke kersen aan en ook kruisbessen.
We kopen er ook een potje bramenjam. We drinken wat in een tot restaurant omgebouwd kerkgebouwtje in Baarland.

Zondag 25 juli
Het weer is niet meer geweldig. Het regent gelukkig niet, maar het is wel bewolkt en rond de 20 graden.
We houden rustdag en bezoeken tweemaal de eredienst in Goes. Daar treffen we onze oud-predikant, ds. Peter Trimp.

Maandag 26 juli
Verjaardag in alle rust! We maken vandaag een fietstocht in de ‘Zak van Zuid-Beveland’. Het is erg bewolkt, maar in de loop van de middag wordt het steeds zonniger. Om 7 uur gaan we ‘uit eten’ in de buurt, bij het restaurant van camping Scheldeoord in Baarland. Dat is dichtbij.
‘s Avonds luisteren we naar het weerbericht en we besluiten om morgenmidddag te vertrekken.

Dinsdag 27 juli
We ruimen de spullen op, brengen de caravan naar de stalling en rijden daarna naar huis. We hebben een goede tijd gehad in Zeeland!
 

Verslag van de zomervakantie 2010, 8 tot 27 juli
Minicamping Hoekvliet in Gapinge (Walcheren) en minicamping Lambrechtshoeve in Oudelande (Zuid-Beveland)

Voor alle foto’s: kijk hier!