Verslag van onze reis naar Toscane 2010, 3 mei

Begin

27 april

28 april

29 april

30 april

1 mei

2 mei

4/5 mei

Op maandag 3 mei ziet het weer er gelukkig beter uit. Het is droog en we zien zelfs een waterig zonnetje. Na het ontbijt stoppen we de bagage in de kofferbak en rijden we naar Pisa. We rijden via Empoli. Daar krijgen we een beetje spijt van, want dat is een drukke route met veel vrachtverkeer. Langs de route is allerlei bedrijvigheid. We schieten niet erg op, maar krijgen op die manier wel een aardig beeld van de omgeving waarin de inwoners van Toscane hun dagelijks werk moeten doen. Het eerste doel is het vliegveld van Pisa, want daar moeten we vandaag de auto inleveren. Om ongeveer 12 uur zijn we daar. Het inleveren van de auto gaat snel en probleemloos. Dan nemen we de trein naar Pisa Centraal, dat is een ritje van ongeveer 5 minuten!
In Pisa besluiten we dat we eerst de bagage naar ons onderkomen brengen. Ondertussen zetten Henkjan en Jessica de treinreis voort naar Lucca. Wij lopen binnen 10 minuten naar ons B&B-onderkomen vlakbij het station dus en in de binnenstad. We krijgen 2 kamers i.p.v. de ene 4-persoons kamer. (De volgende dag moeten we het wel met die ene kamer doen trouwens...). De ontvangst is hartelijk.
Dan de stad in. We gaan door de binnenstad in de richting van
Campo dei Miracoli, het plein met de toren, de Dom en andere bezienswaardigheden. Het is een kleine 15 minuten lopen. Het weer blijft goed. Uiteindelijk komen we bij de ‘scheve toren’.
De toren is schever dan we dachten. Het is er tamelijk druk.
We zien ervan af om de toren te beklimmen. Er is een
aanzienlijke wachttijd en het is ook tamelijk kostbaar.
We kiezen voor de bezichtiging van de Dom en de
Campo Santo. De Dom is aardig, maar kan niet wedijveren
met die van Siena en Florence. In de Campo Santo zijn
allemaal mooie fresco’s bewaard gebleven en ook diverse
Romeinse sacrofagen. ‘s Avonds eten we in een Italiaans
restaurant, we nemen er typische Italiaanse gerechten.