Verslag van onze reis naar Toscane 2010, 2 mei

Begin

27 april

28 april

29 april

30 april

1 mei

3 mei

4/5 mei

2 mei: waar we al een beetje bang voor waren is bewaarheid, het weer is slecht.
‘s Nachts hebben we het al hard horen regenen en dat houdt aan. Dan maar een beetje rustig op gang komen. Na het ontbijt besluiten we om een bezoek te brengen aan het plaatsje
Volterra, een erg oude plaats met restanten uit de Etruskische beschaving. Het topstuk in het museum is de Ombra della sera (Schaduw van de avond). Dit langgerekte figuur dateert uit de derde eeuw voor Chr. en is bij toeval als topstuk ontdekt. Tot 1879 deed het nl. dienst als kachelpook bij een boer in de buurt.
De weg naar Volterra is mooi, maar erg bochtig en steil. Diverse malen rijden we haarspeldjes. Ondertussen blijft het somber, zodat we helaas niet ver kunnen kijken en de bergtoppen in de mist blijven.
Ook in Volterra knapt het weer niet op, integendeel. We lopen nog even door de Dom, zie onderaan (die valt tegen nadat we Siena hebben gezien...) en nemen ook nog een kijkje in de oude raadzaal aan het Piazza dei Priori uit 1208 (onderaan). Het is een sober gebouw, zeker in vergelijking met de pracht en praal van Siena en Florence.
We besluiten terug te gaan, het komt niet meer goed met het weer vandaag. We nemen nu een andere route en komen aan het eind van de middag weer in ons verblijf in hotel Castello. Daar nuttigen we broodjes die we zelf beleggen met gerookte ham. De avond houden we rust.