Verslag van onze reis naar Toscane 2010, 30 april
 

Begin

27 april

28 april

29 april

1 mei

2 mei

3 mei

4/5 mei

Vandaag verlaten we Florence. We hebben er een paar mooie dagen gehad, mooi weer en een gezellige sfeer. We lopen in ongeveer 15 minuten naar het autoverhuurbedrijf. We krijgen van Europcar een zwarte Lancia Musa mee. De dieselauto heeft nog maar 200 km gereden. We krijgen advies hoe we de stad uit moeten komen en dat lukt ook allemaal. Onze eindbestemming is Siena, maar we willen eerst Arezzo nog een bezoek brengen. Dat is een oude plaats met veel historie. We rijden nu door het echte Toscaanse landschap, heuvelachtig met overal de cypressen. Onderweg komen we nog langs een outlet waar de jongelui denken goedkoop aan merkkleding te kunnen komen. Dit blijkt niet het geval te zijn.
Rond het middaguur komen we in Arezzo aan. De auto zetten we aan de rand van de binnenstad en dan lopen we het stadje binnen. We komen al gauw op het grote centrale plein (Piazza Grande, onderaan pagina) waar we wat drinken. We komen daar Henkjan en Jessica ook tegen. We slenteren door het stadje en gaan de bekende Dom (1278) binnen (afbeelding hieronder). Helaas is het erg donker binnen. Langzaam lopen we weer richting parkeerterrein.
Aan het eind van de middag rijden we richting Siena. We gaan naar San Rocco a Pilli, een klein plaatsje ten zuiden van Siena. Daar staat ons hotel voor de komende 3 nachten. Het is
hotel Castello, het bevindt zich dichtbij de afslag van de snelweg. We nemen onze intrek in de ruime kamer en rijden daarna nog even richting Siena, maar gaan de stad niet binnen. We doen wat inkopen bij de plaatselijke supermarkt en improviseren de avondmaaltijd op die manier.
Net als de vorige dagen zijn we vermoeid geraakt en vallen we snel in slaap.