Verslag van onze reis naar Toscane 2010, 27 april
 

Begin

28 april

29 april

30 april

1 mei

2 mei

3 mei

4/5 mei

Vandaag is het zo ver. We gaan op stap.
We nemen de trein naar Eindhoven en vanaf het station in Eindhoven de bus naar de luchthaven. Jessica en Henkjan ontmoeten we op het station, we gaan samen in de bus naar het vliegveld. We zijn er ruim op tijd. Er is geen rij voor de veiligheidscontrole.
Het vliegtuig dat ons naar Pisa moet vervoeren komt te laat aan en daarom hebben we vertraging, ongeveer drie kwartier. De vlucht is helemaal volgeboekt. Om ongeveer 5 uur landen we in Pisa. Daar nemen we de directe trein naar Florence die om even voor 6 vertrekt. De trein stopt op diverse plaatsen in het Toscaanse landschap. Het is een drukke omgeving waar veel mensen wonen en veel bedrijvigheid is. Vanuit de trein krijgen we wel een aardige impressie van het landschap. Anderhalf uur later arriveren we op het centraal station in Florence.
Het is een kleine 10 minuten lopen naar ‘Pensione Canada’. Dit pension ligt bijna naast de bekende Dom (Duomo) van Florence. We moeten even zoeken, het pension is te vinden aan de Borgo San Lorenzo, een straat die uitkomt op het ‘Domplein’.
We worden verwacht en hartelijk ontvangen door de gastvrouw van het pension. Onze 4-persoonskamer is vrij groot en erg schoon. We kunnen zelfs de Dom zien. Het hele gebouw is brandschoon. We zetten onze spullen neer en gaan de stad in. We moeten nog wat eten en daar is in de omgeving van de Dom alle gelegenheid voor. Het is wel prijzig allemaal.
Het is een gezellige bedoening rond de Dom. Er lopen veel jongelui rond, ook veel scholieren uit allerlei landen die een culturele/educatieve reis maken naar Italië. Daarnaast zijn er ook verkopers van prullaria.