18 oktober

Naar Rome

Vandaag is het zo ver, we gaan op reis. We nemen de trein van 9.52H naar Den Haag. Omdat we uiterlijk om 11.20H op Schiphol willen zijn, moeten we de trein hebben die om half elf vertrekt vanaf Den Haag Centraal naar Amsterdam. 
We vliegen (zie reisschema) via München naar Rome. Het vertrek met LH 4695 staat gepland om 13.20H, aankomst in München om 14.45H; na twee uur wachten vertrekt vlucht LH 3864 om 16.45H naar Rome, geplande aankomsttijd 18.16H.

De reis verloopt voorspoedig. Op de geplande tijd komen we aan in München. Daar moeten we twee uur wachten, om 16.45H vertrekt het vliegtuig naar Rome. Daar komen we aan om kwart over zes. De tassen zijn er snel, dan naar de trein. De kaartjesverkoper blijkt zelf een taxibusje te hebben. Hij biedt aan om ons met 4 anderen naar het hotel te brengen tegen dezelfde kosten als het treinkaartje. Dat doen we dan maar.

Om half acht zet hij ons af voor het station en daarvandaan is het even zoeken, maar na ongeveer een kwartiertje hebben we het hotel gevonden. We krijgen de sleutel en bekijken de kamer. Daarna gaan we eten in de buurt. Dat is niet moeilijk, want er zijn heel veel eetgelegenheden. We eten in een trattoria een pizza of biefstuk. Dat kan allemaal. Het smaakt prima. 

Kort voor 22.00H zijn we terug in het hotel waar we ons terugtrekken op onze kamers en dit verslag maken.