10 februari 2009
Terug naar Nederland

 

Beginpagina

2/3 februari

4 februari

5 februari

6 februari

7 februari

8 februari

9 februari

Foto's

Vandaag de terugreis naar Nederland. Voor het reisschema kijk hier. Als alles goed gaat duurt de reis vanaf Lienz ruim 13 uur.
We nemen afscheid om kwart over acht, want we nemen de skibus van half negen. We zijn even na 9 uur op het station. Hoewel we de trein van half elf ook zouden kunnen nemen, besluiten we die van half 10 maar te nemen. Dan weten we zeker dat we op tijd zijn in Spittal.... Om half 11 arriveren we daar. We moeten ruim een uur wachten, dat doen we door een kopje koffie te drinken.
De trein moet vertrekken om 11.39H, maar blijkt 13 minuten vertraagd te zijn. Dat kunnen we nog net hebben, want in München is de overstaptijd 20 minuten. Als we op pad gaan richting Salzburg lopen we nog meer vertraging op, 20 minuten zelfs..... Dat wordt lastig straks. Misschien wil de trein naar Keulen op ons wachten, de conducteur doet daarvoor zijn best. Op het baanvak Salzburg-München lost het probleem zich op, want de vertraging wordt voor de helft ingelopen.
In München nemen we de snelle trein naar Keulen. Deze trein rijdts soms meer dan 200 km per uur. Helaas voor ons gaat de trein niet verder dan Frankfurt. Daar moeten we een andere trein nemen naar Keulen. In Frankfurt nemen we de snelle trein die naar Amsterdam gaat. Daar zouden we anders in Keulen toch moeten gaan zitten. Helaas heeft ook deze trein 20 minuten vertraging en ook deze trein gaat niet naar zijn eindbestemming, maar zal stoppen in ..... Keulen. Als we in Keulen aankomen is de vertraging voor een deel weer ingelopen, maar daar moeten we toch weer een minuut of 20 wachten op een andere snelle trein naar Amsterdam. Als die eenmaal gekomen is gaat het zonder problemen naar Utrecht. De vertraging is uiteindelijk een half uur. We nemen in Utrecht de trein naar Den Haag en zijn thuis om half 1.
We zien terug op een geslaagde vakantie, een prima onderkomen, uitstekende verzorging en over het algemeen mooi weer.