9 februari 2009
Met de kabelbaan naar Zettersfeld en lopend terug

 

Beginpagina

2/3 februari

4 februari


5 februari


6 februari


7 februari


8 februari


Foto's

10 februari

We moeten vandaag de langlaufski's weer terugbrengen naar het verhuurbedrijf. Daarom gaan we om half elf met de skibus naar de kabelbaan. Daar is het verhuurbedrijf gevestigd. We treffen het geweldig met het weer: een strak blauwe lucht en niet koud! 
Nadat we de ski's hebben ingeleverd en afgerekend nemen we de kabelbaan naar boven. Het is nu drukker dan de vorige keer, maar dat komt vanwege de vakantie voor de basisscholen die is aangebroken. Er zijn veel ouders met kinderen op weg naar de piste. Ook het prachtige weer zal een rol spelen. We nemen deze keer een "enkele reis", want we zijn van plan lopend terug te gaan.
Als we boven zijn blijkt dat er heel veel sneeuw bijgekomen is. Met die strak blauwe lucht en de vele ongerepte sneeuw is het hier echt een plaatje! We nemen het wandelpad langs de piste tot aan het einde. Daar is een restaurant waar we koffie gaan drinken. Het is dan ondertussen half één geworden. Na de koffie gaan we tegen één uur vol goede moed via de weg naar beneden, eerst is die nog helemaal met sneeuw bedekt, maar allengs wordt die schoner. De dooi van de afgelopen dagen is daarvan de oorzaak.
De route valt ons niet echt mee. De weg is steil en lang. Bovendien is het oppassen geblazen, want soms is de weg erg glad. Na twee uur lopen bereiken we rond drie uur eindelijk het beginpunt van de kabelbaan. We zijn erg blij dat we er zijn, De afdaling was 9 km lang! We zullen morgen onze benen wel gaan voelen.....
Dan nemen we de skibus naar het centrum van Lienz, waar we om kwart over drie aankomen. We doen nog enkele boodschappen en drinken nog een kop koffie en chocola. Dan nemen we de skibus van 16.15H die ons terugbrengt naar Lavant. Daar arriveren we rond 16.45H.
Het was een vermoeiende dag, maar we zien er met voldoening op terug.