7 februari 2009
Natte sneeuw, langlaufen en een beetje winkelen

 

Beginpagina

2/3 februari


4 februari

5 februari

6 februari


8 februari


9 februari


10 februari

Als we wakker worden zien we dat er (natte) sneeuw naar beneden komt. Het is dus somber en grijs. Dat is niet echt een prettige aanblik in de bergen..... Het is druk in het pension, want de Tsjechische leerlingen en hun begeleiders gaan naar huis. Rustig wordt het niet, want er komt vandaag al weer een nieuwe groep.
Na het uitstekende ontbijt besluiten we om toch maar te gaan langlaufen. Vooral Johanna doet het graag en  goed! Voor Jan blijft het behelpen. In het begin valt het mee met de neerslag, maar na anderhalf uur wordt het toch wel erg nat. Bij aankomst in het pension vraagt Bertina of we hebben gezwommen, zo nat zijn we geworden. De kleding gaat in de wasdroger, zodat we die vanmiddag weer aan kunnen doen.
Om 13.00H gaan we met de bus naar Lienz om wat te winkelen en ro
nd te kijken. Wanneer we op het punt staan om terug te gaan gebeurt er nog iets aardigs. De brandweer is uitgerukt omdat er van een gebouw in de winkelstraat een heleboel sneeuw is gevallen. Gelukkig is er niemand gewond geraakt. De brandweer zorgt er daarna voor dat de resterende sneeuw gecontroleerd naar beneden valt. Dan besef je pas hoeveel sneeuw er op een kleine oppervlakte ligt.
We nemen de skibus die ons terugbrengt naar Lavant. Daar komen we rond een uur of vijf aan. Vanwege het weer vandaag geen fotoreportage. Enkele foto's van onze kamer zijn daarom op deze pagina geplaatst.