5 februari 2009
Met de kabelbaan naar boven en de eerste langlaufpassen

 

Beginpagina

2/3 februari

4 februari

Foto's

6 februari

7 februari

8 februari

9 februari

10 februari

Als we wakker worden is het halfbewolkt. Vandaag willen we naar het wintersportgebied Zettersfeld. Om half elf nemen we de (gratis) skibus die ons via het station in Lienz naar de kabelbaan brengt. Die bus begint in Lavant - 50 meter van ons onderkomen vandaan - en brengt ons in 15 minuten naar het station. We zijn de enige passagiers. Dan moeten we ongeveer 10 minuten wachten op de volgende skibus die direct naar de kabelbaan rijdt. Om kwart over elf zijn we daar. We kopen een "retourtje" en stappen in de gondel.
Als we boven aankomen 
suizen de skiŽrs ons voorbij. Gelukkig is er ook een wandelpad waar we gebruik van kunnen maken. Na een half uur hebben we zin in koffie. Daarvoor moeten we de piste oversteken en dat is een hachelijke onderneming....
Na de koffie lopen we nog een stuk verder, tot aan ee
n andere kabelbaan. Daar maken we rechtsomkeert en nemen we hetzelfde pad terug. Onderweg zitten we nog even lekker op een bankje in de zon.
Dan weer naar beneden. Daar huren we langlaufski's. Die gaan mee de bus in en in Lavant aangekomen daar gaan we er direct mee aan de slag. Dat valt nog niet mee na zo'n inspannende dag. Gelukkig is de loipe mooi vlak, dus geschikt om het aan te leren. Na een klein uurtje gaan we naar ons onderkomen, morgen weer!