4 februari 2009
Lopend naar Lienz en terug

 

Beginpagina

2/3 februari

Foto's

5 februari

6 februari

7 februari

8 februari

9 februari

10 februari

De dag begint met nevel waar de zon doorheen probeert te breken. Het is vannacht koud geweest, want de lucht was helder. Na een uitgebreid ontbijt gaan we even na 10  uur op stap. We gaan vandaag naar Lienz, te voet. De heenweg voert langs de Drau door het dal. We zijn onder de indruk van de omgeving. We komen ook langs de golfbaan waar een eenvoudige loipe is uitgezet voor langlaufers. Later in de week zullen we dat ook eens proberen. We willen ook nog "even" naar de Tristacher See lopen, maar dat is voor een auto al 20 minuten.... Dat doen we dus niet. Rond half één zijn we in Lienz. We slenteren door het stadje (ca. 15.000 inwoners) en lunchen er ook.
Nadat we enkele boodschappen hebben gedaan gaan we terug over dezelfde weg. Het is helaas niet mogelijk om bijv. een bergpad te nemen, want daar is de sneeuw niet geruimd.
Rond 4 uur zijn we terug. Dan gaan we een beetje lezen en uitrusten. Het is wel genoeg geweest voor vandaag. De dag was schitterend, de zon heeft de hele dag volop geschenen, al heb je daar soms niet zo veel aan, want de bergen zitten nogal eens in de weg.