2 en 3 februari 2009
Met de nachttrein naar Oostenrijk

 

Beginpagina

Foto's

4 februari

5 februari

6 februari

7 februari

8 februari

9 februari

10 februari

 

 


Normaal gaan we 's ochtends vroeg weg of in de loop van de dag. Nu vertrekken we pas rond acht uur 's avonds. We moeten de nachttrein hebben die rond negen uur vertrekt vanaf Utrecht Centraal. We zijn daarom ruim op tijd in Utrecht en daar blijkt de City Night Line meer dan een uur vertraagd te zijn. Rond 22.10H arriveert de trein pas. De 6-persoons couchette die voor ons bestemd is blijkt al "bewoond" te worden door een Chinees stel. Er komt ook nog een man bij. Geen prettig vooruitzicht, vooral als blijkt dat de Chinezen de trein net zo gebruiken als de Chinezen in eigen land. Lees daarvoor maar de reisverhalen van Adriaan van Dis. De stewardess vindt dat ze ons dit niet kan aandoen en biedt ons een andere couchette aan waar wij de enige gebruikers van zijn. De reis verloopt daarna voorspoedig. De vertraging wordt helemaal ingelopen, omdat we in Stuttgart gewoon minder lang stilstaan dan gepland! Daarom arriveren we exact op tijd in München! Daar ontbijten we en nemen we de trein naar Klagennfurt. We reizen rustig door het besneeuwde Oostenrijk. Hoe verder we komen, hoe meer sneeuw er ligt. In Spittal stappen we zonder enig tijdverlies over op de boemel naar Lienz. Daar nemen we de bus naar Lavant. Om 14.30H zijn we daar. Bertina heeft op ons gerekend, ze is zelfs om half één al naar het station in Lienz geweest om ons op te halen, maar wij kwamen een uur later aan.
Kijk hier voor het overzicht van de heenreis.

Dan gaan we naar onze kamer, we rusten even uit. Daarna wandelen we in het dorpje en vergapen we ons aan de enorme sneeuwmassa. Er is vannacht bijna een halve meter bijgekomen. Eind december viel in één keer anderhalve meter. Iedereen is bezig sneeuw te ruimen. 
In het hotel is een grote groep kinderen op kamp. Ze gaan 's ochtends met de bus ergens naartoe en komen aan het eind van de dag weer terug. Wij eten pas nadat zij het eten op hebben.