6 mei

Naar Kalambaka

Begin

29 april

1 mei

2 mei

3 mei

4 mei

5 mei

Foto's

7 mei

8 mei

9 mei

10 mei


We staan om acht uur op en ontbijten om half negen. Onze gastvrouw van Ilios Studios heeft een compleet ontbijtbuffet klaargemaakt alleen voor ons tween! We nemen het er goed van. 

Vandaag gaan we naar Kalambaka, we hebben gereserveerd bij Alsos House. We moeten de veerboot hebben die van Agiokambos vaart naar Glifa. Die vertrekt om half twaalf. We drinken daarom eerst nog koffie in Pefki. We gaan ruim op tijd weg voor de veerboot. Het blijkt ook nu weer lastig om de weg naar Agiokambos te vinden. Ook het teken van de veerboot is nergens te zien. 

Uiteindelijk zijn we nog net op tijd. Zodra we de boot op rijden gaat de klep omhoog.

De vaartocht duurt een half uur. We gaan dan van Glifa via Larissa naar Kalambaka. We kiezen voor de hoofdweg. Een reis door de bergen zal erg lang duren. Het landschap is betrekkelijk saai, het weer wordt steeds minder. Vanochtend scheen de zon nog, nu vallen er zelfs druppels regen. Via Trikala (waar ontzettend veel vrachtauto's zijn) komen we aan in Kalambaka. De route naar Alsos House is eenvoudig, we rijden er zo naartoe.

Daar wacht ons een verrassing: Alsos House wordt uitgebouwd, er zijn bouwvakkers bezig! De eigenaar Iannis ziet ons en verwelkomt ons. We geven aan dat we niet hebben gerekend op een pension dat wordt verbouwd. Hij heeft daar begrip voor en biedt aan dat we ook wat anders kunnen krijgen. Toch wil hij de beoogde kamer graag laten zien. 

Met gevaar voor eigen leven gaan we de steiger op en komen we in de mooie kamer. Daar ligt het niet aan. Toch willen we een rustige kamer zonder gedoe. We kunnen gelukkig ook terecht bij de buurman, dat is een zwager van Iannis! Het pension heet Elena Guesthouse en heeft prachtige kamers. We nemen er n van, de Aghia suite. Zo komt het toch nog goed.

Na een korte rust gaan we Kalambaka in. We slenteren rond en drinken ergens wat. Dan gaat het vreselijk hard regenen! Het is natuurlijk ook niet warm..... We wachten rustig tot het droog is en gaan dan eten in een kleine taberna. De kipfilet wordt geroosterd in de open haard! Het eten smaakt goed en we hebben een leuk gesprek met de kok.

Rond acht uur lopen we weer naar Elena Guesthouse waar we nog een glaasje wijn gaan drinken.

Morgen gaan we een klooster van Meteora bezoeken. Daar gaat het ons hier om. Hopelijk is het weer beter dan nu, want anders is er weinig te zien.....