4 mei

Naar Mycene

Begin

29 april

1 mei

2 mei

3 mei

Foto's

5 mei

6 mei

7 mei

8 mei

9 mei

10 mei


Vandaag is het zondag. De Grieken noemen deze dag de Kyriake, "dag van de Heer", . Wij zouden dat dan Kerkdag moeten noemen. Een toepasselijke naam!

Jan neemt voordat hij brood haalt een kijkje in het kerkgebouw van de Grieks-Orthodoxe Kerk. Dit gebouw staat dicht bij het appartement en is op verschillende foto's te zien. Het is er binnen erg donker en de kerkzaal is aardig bezet. Helaas is er niets van te verstaan.

Om half één gaan we naar Mycene. Het weer is goed, maar minder warm dan gister, meer bewolking en ook meer wind. Bij de Citadel van Mycene lopen vrij veel mensen rond, ook veel Nederlanders. De citadel dateert van de 13e eeuw vóór Christus. Het diende als een koninklijk paleis en vanaf de citadel kon men de omgeving goed in de gaten houden. Werklieden en kooplieden woonden buiten de muren van de citadel.

In de huizen binnen de citadel zijn beschreven tabletten gevonden met een archaïsch schrift. De muren van de citadel waren 14 meter dik. Men dacht dat ze door reuzen waren gebouwd. Allemaal indrukwekkend en bijzonder dat er nog zo veel resten zijn overgebleven.
Na de citadel bezoeken we het Schathuis van Atreus, dat ligt op enkele honderden meters van de citadel.
In dit schathuis werden doden begraven, beladen met geschenken. De bovenzijde van dit gebouw is een deksteen van 9 meter lang en een gewicht van 120 ton. Het is nog steeds een raadsel hoe die steen daar gekomen is.

Hierna drinken we een kopje koffie in Fychta, een plaatsje vlakbij Mycene. Daarna gaan we terug naar Tolo.

Vanavond pakken we de spullen in, we zullen midden in de nacht op weg gaan naar het vliegveld van Athene. Henkjan vertrekt daar om 6.40H! We zullen daarom rond een uur of drie de weg op gaan.....