2 mei

Epidaurus en een mooie route

Begin

29 april

1 mei

Foto's

3 mei

4 mei

5 mei

6 mei

7 mei

8 mei

9 mei

10 mei


Vandaag beginnen we rustig. Jan gaat om negen uur naar de bakker om brood. Daarna ontbijten Jan en Johanna op het balkon. De zon schijnt volop. Om half twaalf gaan we koffiedrinken op het strand in Tolo. Er zijn al enkele mensen in zee, maa het water is nog wel koud. Om half twee samen lunchen op het balkon. Henkjan is er dan ook bij.

Om drie uur gaan we naar Epidaurus, het bekende theater uit de vierde eeuw voor Christus. Het is een half uur rijden. Het is een indrukwekkend overblijfsel uit oude tijden. We zitten op een plek waar 2400 jaar geleden ook mensen zaten. Er kunnen 13.000 mensen in het theater. De akoestiek is befaamd. Als iemand op het "toneel" een steen laa vallen dan is dat overal te horen. Diverse mensen gaan zingen, bij de één lukt het duidelijk beter dan bij de ander. We horen Britse, Franse en ook Nederlandse liederen. Ook wordt een "voorstelling" gehouden door Franse meisjes. Historisch klopt dat niet, want in de oudheid vertolkten mannelijke acteurs ook de vrouwelijke rollen.

Daarna gaan we nog even in het museum van Asklepius. Artsen gebruiken nog steeds zijn teken, de slang.

Even na vijf uur gaan we terug. We hebben tijd zat en daarom nemen we een toeristische route. Deze route is weliswaar schitterend - we rijden vele kilometers langs de Egeïsche Zee - maar duurt veel langer dan we eerst hadden gedacht. We gebruiken geen detailkaart en dan vallen wegen met veel haarspelden niet zo op.... We raken op een bepaald moment de mooie natuur een beetje zat, want het gaat wel heel lang duren. Uiteindelijk zijn we weer terug om kwart over acht.

Rond negen uur gaan we eten in Tolo, aan de zee, met uitzicht op de berg van de twaalf apostelen.

Daarna voldaan naar het appartement teruggelopen (stijgingspercentage meer dan 20%!).