30 april

Familie De Groot op de Areopagus

Begin

29 april

Foto's

1 mei

2 mei

3 mei

4 mei

5 mei

6 mei

7 mei

8 mei

9 mei

10 mei


Om 9.30 uur aan de ontbijttafel. We hebben goed geslapen, hoewel de bedden hun beste tijd gehad hebben.
Rond 10.30 uur gaan we op pad. Het weer is mooi, het is zonnig en het zal vandaag ongeveer 22 graden worden. Vandaag zullen we in de voetsporen van Paulus treden, we gaan naar de Areopagus. 

Via de Plaka naar de Akropolis. Het is een hele klim. Maar de inspanning wordt beloond. Eenmaal op de Akropolis komen we onder de indruk van de oudheid, maar ook van de omgeving. Er is uitzicht naar alle kanten. Nog wonderlijk dat er zo veel bewaard gebleven is. We denken dat de foto's wel voor zich zullen spreken.

In het begin van de middag lopen we weer terug. Hoewel er weinig overgebleven is van de Areopagus komen we Paulus toch nog tegen. De hoofdweg vanaf de Akropolis is nl. naar hem genoemd. We gaan er maar even van uit dat we inderdaad in zijn voetsporen hebben gelopen.

De rest van de middag brengen we weer door in de Plaka. We zijn gisteren nog lang niet overal geweest, hoewel dit argument op Jan geen indruk maakt. De Plaka is het oude Turkse gedeelte van Athene. Er zijn verschillende oude moskeeŽn. 

Indrukwekkend is de Bibliotheek van Hadrianus en de Toren van de Vier Winden. Deze achthoekige toren werd al gebouwd in de eerste eeuw voor Chrstus en werd  gebruikt als wateruurwerk en als windwijzer.

Rond een uur of vijf terug in het hotel en 's avonds ergens gegeten. Maar toen was deze pagina al klaar.