29 april

Aankomst in Athene

Begin

Foto's

30 april

1 mei

2 mei

3 mei

4 mei

5 mei

6 mei

7 mei

8 mei

9 mei

10 mei


Vandaag gaan we op stap. Alles is geregeld, we hebben ons zo goed mogelijk voorbereid.
Een goede vriendin brengt ons om 5.30H naar Schiphol.
We komen daar aan om 6.00H. We moeten daar heel vroeg zijn, want het vertrek van de LH 4705 is gepland om 7.10H. Het is al een drukte van belang. Het duurt lang voordat we de koffers af kunnen geven, er lijkt een storing te zjn waardoor alles heel lang duurt. Er staan ontzettend veel mensen voor de balies van Lufthansa. We hebben gelukkig al instapkaarten, want die hebben we thuis afgedrukt. Uiteindelijk zijn we nog net op tijd voor de vlucht. We hoeven niet te wachten.

Om 7.20H gaan we de lucht in, richting München.  In het vliegtuig worden we  goed bediend. Dat zijn we gewend van Lufthansa. Al snel, na ruim een uur vliegen, komt München in zicht. Het vliegtuig doet er vrij lang over voordat we kunnen uitstappen en met de bus naar de transithal kunnen gaan. De hasjhond treft bij ons niets verdachts aan en dan gaan we naar het volgende vliegtuig. Ook nu klopt het net met de tijd.

Na een snelle overstap zetten we om 9.20H de vlucht voort met Aegean Airlines (LH 3374) naar Athene. Dat duurt nog 2,5 uur. Het weer is tijdens de tweede helft van deze vlucht goed, zodat we de besneeuwde toppen van de bergen goed kunnen zien. Ook het zicht op de Egeïsche Zee is heel mooi

Om 12.50H plaatselijke tijd (ze lopen hier een uur voor op Nederland) landen we op het vliegveld van Athene.  Daar wacht ons een onaangename verrassing: onze bagage en die van de andere reizigers uit Amsterdam is er niet...... Formulieren invullen en een toezegging dat de bagage waarschijnlijk vandaag nog zal worden afgeleverd in ons hotel. We verliezen hierdoor wat tijd en - wat erger is - we zijn onthand. We krijgen wel een noodpakketje, maar dat is niet genoeg. Hopelijk komt het vandaag nog in orde.

Dan moeten we de metro hebben naar de stad. Dat gaat vrij vlot en om 15.00H zijn we bij de halte in de buurt van het hotel. We moeten nog een klein stukje lopen, maar we vinden het pas na verscheidene malen vragen. 

Inchecken, kamer even bekijken en dan de stad in. Het is een eenvoudig hotel met alleen de noodzakelijke voorzieningen, wel in de binnenstad. Alle bezienswaardigheden zijn te voet bereikbaar.

Na een tijdje gaan we richting Plaka, een bekende buurt in Athene met allerlei winkeltjes en restaurantjes. We genieten van een lekkere maaltijd en zijn rond 20.00H terug in het hotel. Nu is het wachten op de bagage. Om 21.15H wordt er gebeld: de bagage is afgeleverd! We kunnen rustig gaan slapen.....