12 mei
Ook vandaag begint met mooi weer. Om kwart over negen zijn we al op pad. We bekijken eerst het
Trinity College. We krijgen er een rondleiding en bekijken de oude bibliotheek. De hele geschiedenis van Ierland is hier te zien. Het topstuk van de bibliotheek is The Book of Kells, een prachtige uitgave van de 4 evangeliën uit de 9e eeuw (806). De bibliotheek is ook prachtig. Er zijn 250.000 oude boeken die goed worden bewaakt. We lopen langs de O’Donoghue’s pub, bekend van de Dubliners (geluidsfragment).
Daarna drinken we koffie met scones in
Bewley’s in de Graftonstreet. Dit is een mooie gelegenheid waar het erg druk is. Je kunt heel mooi vanaf de eerste verdieping de Graftonstreet inkijken.
Hierna lopen we door het
St. Stephen’s Green en slenteren we door de oude binnenstad met de vele winkels. Rond half drie lunchen we weer in Bewley’s. Daarna doorkruisen we dit gedeelte van de stad verder. Rond half zes zijn we terug in Clifden Guesthouse. Het weer vandaag is koud, maar ook droog en zonnig. Gelukkig hebben we warme kleren meegenomen.
‘S Avonds lopen we nog langs het bekende Custom House dat zich bevindt aan de noordkant van de Liffey. We maken een foto met de weerspiegeling van het gebouw in de rivier.
 

Dublin 10 tot 14 mei 2010

13/14 mei

11 mei

Millenium_Dubliners.mp3