C Y P R U S
Begin
17/18 oktober
19 oktober
20 oktober
21 oktober
22 oktober
23/24 oktober
Filmfragmenten

23/24 oktober: Henk, Paula, Jan en Johanna verlaten Cyprus weer

Aan alles komt een einde. Ook aan ons verblijf in Nea Dimmata. Vandaag maken we ons gereed voor vertrek. We nemen alle tijd voor ontbijt en koffie. Om 1 uur nemen we de auto en gaan we op pad. Onze vlucht is pas vannacht om 10 over 4, maar we willen nog enkele dingen bekijken in het zuidelijke deel van Cyprus. We rijden nu bij daglicht de route die we een week geleden in de nacht hebben gedaan. Het vliegveld is ongeveer tweeëneenhalf uur rijden. We ontdekken dat het zuidelijke deel lang niet zo groen is als het noordelijke deel.
Onze eerste stop is in Lefkara. Deze plaats is beroemd om haar filigraankunst en kant. Het is een mooi dorpje. Helaas zijn de winkeliers zo opdringerig dat we het al vrij snel voor gezien houden. We hebben niets gekocht!
Dan gaan we naar de bekende moskee van Larnaca, Hala Sultan Tekke. Deze staat in een palmentuin naast een zoutmeer. Dit meer staat in de winter onder water dat in het voorjaar verdampt. Dan wordt er zout gewonnen. Indrukwekkend. We lopen er rond. Voor het eerst in ons leven zijn we in een moskee. Het is er helemaal niet druk.
Dan is het 6 uur geworden en gaan we naar de stad Larnaca. We rijden naar de boulevard. Er is daar een mooi strand en we drinken iets op het strand. Het weer is nog steeds prachtig.
Daarna eten we nog een hapje en vertrekken we naar het vliegveld. Daar komen we aan rond half 10. Nu moeten we de tijd zien door te brengen tot 4 uur.... Lezen en suffen dus.
Daar krijgen we rond half elf de sms met het bericht van het overlijden van onze tante Trienke. Dat moment zullen we niet meer vergeten...
Uiteindelijk vertrekken we op tijd. De reis verloopt goed. Om 11H.15 zijn we weer thuis.

Alle foto’s zien?
Klik hier.