C Y P R U S
Begin
17/18 oktober
19 oktober
20 oktober
21 oktober
22 oktober
23/24 oktober
Filmfragmenten

Polis

Vandaag blijven we dichtbij huis. Het grootste deel van de dag zijn we te vinden op het dakterras. We genieten van het prachtige zonnige weer en de zee. Die is nog steeds onrustig. Er zijn flinke golven te zien. Om die reden is het ook niet mogelijk voor het huis te zwemmen. Dat is te gevaarlijk vanwege de rotsige bodem hier.
Jan gaat naar een bandenservicebedrijf om de band te laten repareren. Helaas heeft hij pech, want het gaatje zit aan de zijkant van de band. Repareren gaat dan niet. Het wordt dus vervangen. Voor € 85,– verwisselt de band van eigenaar. Avis zal er blij mee zijn. De kosten zijn nl. voor onze rekening.
Aan het einde van de middag gaan we naar Polis, de hoofdplaats van het noord-westelijk deel van Cyprus. Het centrum stelt niet veel voor. Veel restaurants en diverse aanbieders van appartementen aan zee.
We gaan eten in een visrestaurant aan de haven. Daar komen we een Nederlands echtpaar tegen dat hier al jaren woont.
Om 21H.00 zijn we terug. We zijn uitgenodigd voor een borrel bij onze “onderburen”, Regina en haar man. We krijgen allerlei wetenswaardigheden te horen over Cyprus. Ook worden we ingewijd in hun familierelaties (Duits en Cypriotisch, vermengd met Britse invloeden). Rond half twaalf nemen we afscheid van hen. Als wij morgen in de loop van de middag hier vertrekken zijn zij allebei afwezig. Het was een gezellige ontmoeting. Als we nog een keer komen krijgen we een persoonlijke tour door de bergen. Dat biedt perspectief.

Bekijk hier alle foto’s van deze dag.

23/24 oktober