C Y P R U S
Begin
17/18 oktober
19 oktober
20 oktober
21 oktober
22 oktober
23/24 oktober
Filmfragmenten

Pafos

Als we wakker worden blijkt dat de zee veel lawaai maakt. Dat hadden we trouwens ‘s nachts ook al gehoord. Er zijn flinke golven. Het is een beetje frisser dan de afgelopen dagen en de lucht is blauw met hier en daar een wolk.
We gaan rond half 12 naar
Pafos. Pafos is een grote stad die ligt in het westen van Cyprus. De stad is een toeristische trekpeister. Wij kennen Pafos ook vanuit de Bijbel. Paulus is er geweest op zijn eerste zendingsreis. We kunnen het verhaal nalezen in Handelingen 13 : 6 e.v.:“Ze reisden het hele eiland rond tot ze in Pafos kwamen, waar ze een Joodse magiër aantroffen, een valse profeet die Barjesus heette....”. Een plaats dus met historie.
We rijden naar de haven van Pafos. Daar lopen we rond, we bekijken het aandenken van Paulus in Pafos, bezoeken de burcht en nemen een kijkje bij de opgravingen van Romeinse huizen uit de tweede tot de vierde eeuw. De
mozaïeken zijn beroemd. We maken er veel foto’s van.
We lopen heel wat af. Ondertussen genieten we van het prachtige weer: zon, zee en golven. We bekijken ook wat er allemaal in de haven gebeurt. Er lopen hier veel Engelse toeristen rond. Ook dat leidt tot opmerkingen en hilariteit.
We hadden ook nog graag een bezoek gebracht aan de koningsgraven, maar daarvoor ontbreekt de tijd. We willen rond 5 uur terug zijn om ook nog te kunnen genieten van de zee en de golven zoals we die kunnen zien vanaf het dakterras. Dat lukt en we zijn getuige van een schitterende zonsondergang.

Alle foto’s zien?
Klik hier.

22 oktober