C Y P R U S
Begin
17/18 oktober
19 oktober
20 oktober
21 oktober
22 oktober
23/24 oktober
Filmfragmenten

Naar het klooster van Kykkoo......

Vandaag gaan we naar het klooster van Kykkoo. Om half elf vertrekken we. We nemen de kortste weg door de bergen. Al snel houdt de geplaveide weg op en verandert die in een karrenspoor. Dat doen we toch maar liever niet. We nemen de andere route via Pomos, onder het meest westelijke deel van het Turkse deel van Cyprus. De weg is prima, maar enorm slingerend. Ander verkeer is er niet. We moeten 60 km over deze weg om bij het klooster te komen. Ons tempo is ongeveer 30 km per uur. Om die reden besluiten we rechtsomkeert te maken. Het gaat veel te lang duren, bovendien liggen er enorm veel stenen op de weg. In anderhalf uur komen we misschien 2 auto’s tegen.
We gaan dan maar even kijken bij de grens met het Turkse deel. We mogen er niet op, want dat is verboden in de voorwaarden van de autohuur. Een soldaat staat bij de grenspost. Foto’s maken mag ook al niet.
Daarna rijden we om de kleine Turkse enclave heen. Deze omweg kost ongeveer 3 kwartier. Als je gewoon zou doorrijden zou het misschien 10 minuten zijn.... We zien hier diverse VN-posten die de vrede rond de demarcatielijn moeten bewaren.
Rond een uur of 3 zijn we weer terug. Dan is het zwemmen en uitrusten geblazen.
Het venijn zit in de staart. Als we eten gaan halen blijkt dat we een lekke band hebben. Onze “afhaal-Cyprioot” is ook bedreven in het verwisselen van banden. In 5 minuten is de band verwisseld.
Dan is de dag weer voorbij: geen klooster (wel een foto), maar wel andere indrukken.
Ook vandaag is het de hele dag prachtig en warm weer geweest.

Klik hier voor alle foto’s.

21 oktober