C Y P R U S
Begin
17/18 oktober
19 oktober
20 oktober
21 oktober
22 oktober
23/24 oktober
Filmfragmenten

Het bad van Aphrodite

Na een stevig ontbijt rijden we om een uur of half elf naar Polis. Het is mooi weer en al erg warm. De airco in de auto werkt niet goed of eigenlijk helemaal niet. Daar moeten we iets aan doen. Al vrij snel zijn we in Polis, we rijden langs de zeekust verder naar Latchi en daarna nog een klein stukje. Dan komen we aan bij het “Bad van Aphrodite”. Volgens de overlevering ging de godin van de liefde, Aphrodite in bad in een spelonk waar op mysterieuze manier water in kwam vanuit de bergen. Deze spelonk is nog steeds te bezichtigen en ook nu sijpelt het water nog steeds vanuit de rotsen in de spelonk. Vreemd dat dit op het droge Cyprus plaatsvindt. Klik hier voor het filmpje van de spelonk. We lopen er een beetje rond en gaan dan een wandeling maken langs de zeekust. We zijn nu als het ware tegenover de plek waar ons appartement is.
Hierna gaan we weer terug. Toevallig ontdekken we een vestiging van Avis waar we de auto hebben gehuurd. We lopen naar binnen en vertellen dat de airco niet werkt. We krijgen een klein autootje mee (Suzuki Jimmy), terwijl “onze eigen auto” naar de garage wordt gebracht. In de loop van de middag zal de auto weer worden teruggebracht. Zo gebeurt het ook.
In de middag rusten we uit en wordt er ook gezwommen. We genieten van het mooie weer, het huis en het uitzicht. Zo gaat ook deze dag snel voorbij. We halen, net als gister, een lekkere portie eten op bij een “afhaal-Cyprioot”. Morgen willen we een bezoek brengen aan een klooster in de bergen waar ook het graf van de oud-president Makarios is.

Klik hier om alle foto’s te zien.

20 oktober