Terug

25 oktober



 

Als we wakker worden blijkt dat het regent. Dat brengt met zich mee dat we, als het blijft regenen, vooral binnenactiviteiten zullen ondernemen. We zijn van plan het historische parlementsgebouw te gaan bezichtigen, het Margaretha-eiland te bezoeken en vanavond naar de voorstelling van Madame Butterfly te gaan. We zullen wel zien. In ieder geval moeten we een nieuwe Boedapest card kopen. De kaart die we maandag kochten is vanmiddag om 14.00H afgelopen.
Om 11.00H vetrekken we. Het weer is slecht. Eerst koffie drinken in Café Central, daarna per metro naar het parlementsgebouw. Daar hebben we pech, want er worden geen kaarten meer uitgegeven voor vandaag. Dan maar naar het Plein van de helden, per metro, lijn 1. Een pompeus monument aan een enorm plein, dat nu bijna verlaten is. Het regent nl. nog steeds. gelukkig is er wel horeca in de buurt. Snel wat gegeten. Dan weer in de metro, terug richting centrum.
We brengen een bezoek aan het "Huis van de terreur". Dit museum brengt de terreur in beeld van de nazi's en de communisten. Sober, maar indringend en met naam en toenaam. De Hongaren kwamen in 1945 van de regen in de drup. De baas van de geheime dienst was een man met slechts 4 jaar lagere school, maar met een harde vuist.
Hierna weer koffie gedronken in een bekend koffiehuis, Lucas, aan dezelfde hoofdstraat. Aan deze straat liggen heel veel grote en bekende gebouwen. Het lijkt hier heel erg op Parijs.
Dan op weg naar het eetadres, een restaurantje dat wordt aanbevolen door de ANWB. Het heet Papa Fritz en het bevindt zich vlakbij de Opera. Het eten is niet geweldig, maar wel voordelig.
Om 19.00H begint de voorsteling Madame Butterfly. Henk en Jan hebben slechte plaatsen, Paula en Johanna goede. Jan krijgt al direct een betere plaats toegewezen, Henk krijgt helaas geen betere plaats. Het is een indrukwekkende voorstelling die (met 2 pauzes) duurt tot 10.00H.
Dan weer terug per metro en tram. We lopen het laatste stukje, omdat we denken dat de laatste bus net weg is. We zijn een halve minuut onderweg en dan gaat de bus ons voorbij.... Dan maar 15 minuten lopen! Om 23.15H zijn we terug op de basis, waarna we snel nog even dit verslag afmaken.

Volgende dag