Terug

24 oktober


 

Goed geslapen. Ontbijt tot 10.00 uur.
Het is somber buiten. Het is wel droog. Rond half elf vetrekken we naar de grote markthal. Die is in de 19e eeuw gebouwd. Er staan hoofdzakelijk kramen met levensmiddelen, vooral vlees en paprika's, maar ook brood, etc. Verder heel veel souvenirs en kleurige Hongaarse kleding.
Rond 12 uur gaan we naar het Calvijnplein waar we de metro nemen naar een beroemd koffiehuis, Gerbeaud. Heel erg beroemd, ook prijzig, maar wel erg lekker.
Vandaar per metro naar het operagebouw voor kaartjes voor de voorstelling van Madame Butterfly die morgenavond is. We kunnen nog net 4 kaartjes bemachtigen, maar we kunnen niet bij elkaar zitten.
Dan lopend naar de Joodse wijk. We bezichtigen de grote synagoge en het museum ernaast. Ook bekijken we het holocaustmonument achter de synagoge dat de vorm heeft van een treurwilg. Op ieder "takje" is de naam van een slachtoffer gegraveerd. Allemaal erg indrukwekkend.
Hiena drinken we nog ergens wat en dan gaan we per metro, tram en bus terug naar het hotelletje. Rond een uur of 5 komen we daar aan. 
Vanavond eten we in het SAS-restaurant, vlakbij ons hotelletje. We krijgen er een heerlijke maaltijd voorgeschoteld. Dat kan ook wel, want wij zijn de enige gasten! Rond negen uur zijn we weer terug op de basis.
Morgen gaan we het parlemetsgebouw bekijken, het Margaretha-eiland bezoeken en 's avonds de operavoorstelling bijwonen. Een vol programma weer dus!

Volgende dag