Verrassing: op reis naar Barcelona!!!

 

Van zaterdag 28 tot dinsdag 31 maart 2009

Maandag 30 maart, 8.30 uur, heerlijk geslapen. We gaan snel naar beneden voor ons ontbijt en gaan op pad. Het is al weer ons laatste dagje in Barcelona. Het weer is wat licht bewolkt, maar de paraplu kan in de tas blijven. We lopen naar Park Güell, het park ligt hoog tegen een berghelling. Blij verrast zien we dat we per roltrap de berg op kunnen. In 1910 gaf de industrieel Eusebio Güell aan Gaudi de opdracht een landgoed aan te leggen op een onbebouwde helling boven Barcelona. Het moest een tuin worden met de gebruikelijke faciliteiten, recreatiegebieden en siergebouwtjes. Het project is mislukt, maar wat overbleef is één van de meest originele openbare parken ooit bedacht. De opzet is gebaseerd op het heiligdom van Apollo in Delphi en Gaudi gebruikte de contouren om arcaden en viaducten van natuursteen te bouwen. Het mooist zijn de gedeelten met de mozaïeken van gebroken tegels. Gaudi wilde dicht bij de natuur blijven, daarom geen rechte lijnen. In de natuur is ook niets echt recht. Zie ook de Sagrada Familia. We maken een prachtige wandeling door dit bijzondere park. Op onze foto’s is te zien dat we niet de enigen zijn.

Met de metro naar de oude binnenstad. We zijn van plan om nog een middag te genieten van de mooie modernistische gebouwen, de prachtige winkels in de Passeig de Gracia en de smalle straatjes in de oude binnenstad. Aan Henkjan en Jessica is een “souvenir” beloofd, dus er moet gewinkeld worden. Nou, moet???

Daarna vervolgen we ons “plan” en gaan op zoek naar de Palau de la Música Catalana, Het muziekpaleis van Barcelona. We zijn benieuwd naar het modernistische tegel- en beeldhouwwerk en het gebrandschilderd glas. We lopen het gebouw, in een heel nauw straatje eerst voorbij. We zien wel een “huis” door Gaudi gebouwd, maar hebben eerst niet door dat dit het Palau is. We kunnen helaas niet het gebrandschilderde raam zien, er zijn geen rondleidingen meer. Dan lopen we nog naar de Arc del Triomf. Deze hoofdingang van de Wereldtentoonstelling van 1888 in het Parc de la Ciutadella is van Josep Vilaseca i Casanovas.

Nog een laatste wandeling door de binnenstad en La Rambla. Johanna geniet en Jan loopt als een echte “workaholic” te bellen, het heeft te maken met de…….kredietcrisis.

 

Dinsdag, 31 maart, 6.00 uur. Vroeg uit bed, met de metro en trein, weer terug naar het vliegveld. We stijgen op om 9.10 uur, verlaten het mooie Barcelona en het plenst!!!

28 maart

29 maart

Barcelona 28 maart

Bekijk hier alle foto’s

Dia-voorstelling

Barcelona 29 maart