Verrassing: op reis naar Barcelona!!!

 

Van zaterdag 28 tot dinsdag 31 maart 2009, bezoek aan Barcelona!
Door Jan bedacht en besproken,
voor Johanna een grote verrassing.

Zaterdagmiddag, 28 maart, om 15.10H trekken we de voordeur achter ons dicht. We lopen naar de trein en reizen naar Schiphol. We hebben maar één tas die mee moet in het ruim, we gaan snel door de controle en vertrekken om 18.30H met een toestel van Transavia naar Barcelona. Het vliegtuig is niet helemaal vol. Jan en ik boffen, we hebben drie plaatsen voor onszelf. Het is de eerste keer dat we met Transavia vliegen, we missen ons gratis Lufthansa kopje koffie, broodje en versnapering. We kopen de koffie en als echte Hollanders eten we onze meegebrachte krentenbollen met smaak op. Het is rumoerig tijdens de vlucht, dit wordt veroorzaakt door het “aanstekelijke lachen” van opgewonden vrouwen die samen op stap gaan en door de turbulentie tijdens het landen.

We komen om 20.30H aan, het is donker en het plenst! Na even zoeken vinden we de trein naar Barcelona. We stappen bij Passeig de Gracia uit en moeten hier op de metro overstappen. We verlaten het station en gaan op zoek naar het metrostation. De paraplu’s moeten op en zoeken maar! Dat valt niet mee! Maar het lukt ons en even later zitten we in lijn drie en stappen uit op Fontana. We steken de weg over en zien ons hotel al.

Het Silver Aparthotel, kamer 410, mooie kamer voorzien van een keukenblokje en eettafeltje. We installeren ons en gaan nog even naar een “snackbar” een eindje verderop in de straat. We ondervinden de moeite van de taal, Catalaans of Spaans, voor ons beiden bijna niet te verstaan. Maar met aanwijzen, Engels en een soort Spaans kunnen we even later genieten van een glas wijn, een groot glas bier en iets wat lijkt op en ook smaakt als een kroket. Daarna snel naar bed, morgen wacht ons een drukke dag en naar we hopen een droge dag.

 

29 maart

30 en 31 maart

Barcelona 29 maart

Bekijk hier alle foto’s

Dia-voorstelling

30 en 31 maart Barcelona